Nieuws

De kanshebbers van de Vuelta

Met vijf bergetappes en beklimmingen van de Angliru en de Tourmalet kunnen de renners hun borst nat maken tijdens La Vuelta 2020. Daarnaast staan er ook nog zes heuveletappes op het programma.

Voor ingewijden kent de deelnemerslijst van de Vuelta natuurlijk geen geheimen. Kent u ze (nog) niet allemaal? Geen nood! Hieronder een paar korte beschrijvingen die van iedere bezoeker een echt wielercrack maakt.

Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) startte al vijf keer in de Ronde van Spanje en met de start in Nederland is het voor de renner van Jumbo-Visma een thuiswedstrijd. De Brabander presteerde afgelopen jaar uitstekend, met een derde plek in het algemeen klassement tijdens de Ronde van Frankrijk als absoluut hoogtepunt.

Romain Bardet (AG2R La Mondiale) is de hoop van Frankrijk als het gaat over het winnen van de Tour de France. Bardet fietst in augustus pas zijn tweede Vuelta na zijn debuut in 2017. Ondanks dat maakt hij zeker kans op een goed klassement gezien zijn ervaringen in de Giro d’Italia en de Tour de France.

De 39-jarige Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) schreef al dertien keer een etappe van de Vuelta op zijn naam. In 2009 won hij de ronde. De Onverslagene, zoals Valverde wordt genoemd, zal de aankomende editie zeker willen laten zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog steeds een grote kanshebber is.

Alle drie zijn deze renners stuk voor stuk kanshebbers in het algemeen klassement. In onze volgende nieuwsbrief stellen we u voor aan drie sprintkanonnen.